LÅNA PENGAR SNABBT UTAN FAST INKOMST

LÅN SNABBT UTAN FAST INKOMST

Låna pengar utan fast inkomst har varit väldigt svårt under en länge tid då många banker vill vara säkra på att man har en återkommande inkomst för att underlätta bedömningen av en låntagares framtida återbetalningsförmåga. Det har varit ännu svårare att låna pengar utan inkomst, dvs att man inte har någon inkomst alls.

FAST INKOMST = FAST ANSTÄLLNING?

Tyvärr så räknas inte n inkomst räknas som fast ifall man t.ex. endast jobbar deltid eller har ett vikariat som gör att inkomsten inte på så sätt att den är återkommande, utan inkomsten varierar utifrån hur mycket man faktiskt jobbar.

Vid en fast anställning så är inkomsten fast och återkommande, dvs att man får en fast lön varje månad.

När man talar om lån utan inkomst så menar man  att man kan låna pengar utan taxerad inkomst eller låna pengar utan deklarerad inkomst. I båda fallen handlar det om att man inte har någon inkomst. I ena fallet handlar det om att man inte har någon inkomst för tillfället och i det andra fallet om att man inte hade någon inkomst föregående år, dvs ingen inkomst blev deklarerad.

Man kan fråga sig varför det ska vara så svårt att låna pengar utan en fast inkomst, men den främsta och enkla anledningen till att det är svårt att ta lån utan fast inkomst är att bankerna kräver att man uppger hur mycket pengar man tjänar. Bankerna vill normalt veta hur stor ens  hur fasta inkomst är när man ansöker om lån. Bankerna kräver uppgiften om din inkomst för att kunna göra en bedömning av din återbetalningsförmåga och försäkra sig om att du kommer att kunna betala tillbaka lånet.

Givetvis så förstår man att bankerna kräver att man har en inkomst när man ansöker om lån, men att kräva att det ska vara en fast inkomst är kanske att ta i nu när arbetsmarknaden förändrats och går från fasta anställningar till mer åt deltids- och vikariatsarbeten. Givetvis så har det varit svårt att ta lån för de som inte har haft någon fast inkomst. Dock så är detta på väg att förändras – numera finns flera långivare som erbjuder lån till personer utan en fast inkomst – nackdelen är det främst handlar om sms lån till dig som inte har någon fast inkomst.

Något annat som blivit populärt är just att låna pengar utan fast inkomst och det har förmodligen räddat många som råkat ut för tråkigheter som såsom oförutsedda utgifter och hindrat att dessa utgifter gått till inkasso och slutligen Kronofogden. Har du t.ex. fått räkning som måste betalas omgående och du vet att du kommer få in pengar snart i form av lön eller annan ersättning så är det ju grymt att det finns lånegivare som litar på dig och är villiga att låna ut pengar utan fast inkomst till dig så du kan betala av dessa räkningen. När pengarna väl kommer du kan du enkelt reglera lånet. Har du råkat för någon tråkighet så ska du inte låta det faktum att du inte har någon fast inkomst hindra dig från att ansöka om lån. De finns många kreditgivare som är beredda att låna ut pengar till dig – om du vill att det ska gå snabbt så finns väldigt många sms-lånegivare som erbjuder sms lån utan fast inkomst!